Presentatie Surinamekalender 2018

Verslag van feestelijke introductie van de 2018 kalender

Zondagmiddag 17 september was de presentatie van de Surinamekalender 2018 in restaurant De Halve Maan in Amsterdam-Sloten. Hugo Spijker, de voorzitter, opende de middag en de presentatie werd als vanouds gedaan door Ronald Sanders.

Oscar Harris heeft vol enthousiasme een aantal liedjes gezongen, zijn stem klinkt nog steeds geweldig, n fantastische zanger!
Vervolgens werd er door enkele bestuursleden toelichting gegeven op de projecten die de Surinamekalender het afgelopen jaar heeft ondersteund, zoals het schenken van een metaalkortzaag aan de LBO school, Duisburglaan.
De schilderes Wonny Stuger heeft toelichting gegeven op haar kunstwerken. Zij maakt prachtige schilderijen die over het leven in Suriname gaan. Ook Judith de Kom, dochter van Anton de Kom, hield een boeiend betoog. Zij was in de beginjaren van de kalender bestuurslid van de Surinamekalender.
Nel Ton, de oprichtster van de kalender was natuurlijk aanwezig ; evenals enkele gasten, die al eerder in andere jaren de eerste kalender hadden ontvangen, Gerda Havertong en Wijnand Stomp.
De winnende foto van de kalender van 2018 is de foto van de maand Mei geworden. Deze foto is genomen op de Corantijn door Rainier Breunisse.
Het was een zeer geslaagde middag, mede dankzij de vele enthousiaste bezoekers en vrijwilligers

 

Lees de verslagen van voorgaande jaren