Kalender 2016

Zondagmiddag 6 september waren 75 belangstellenden afgekomen op de 23e presentatie van de Surinamekalender. Door weer en wind en allerlei obstakels overwinnend hadden wij ‘volle bak’! Men was nieuwsgierig naar de kalender en die is weer heel fraai. Dank aan de vormgevers en fotografen.

Ook dit jaar weer een gevarieerd programma; een aantal sprekers praatte ons bij over een scala aan onderwerpen:
Hugo Spijker lichtte kalenderzaken toe en deed verslag van zijn reis naar Apoera.
Ireen van der Endt had tientallen ritme-instrumenten meegenomen waarmee overtuigend gemusiceerd werd. Er werden bekende Surinaamse wijsjes gezongen en zelfs het volkslied!
Mariëlla Wielingen enthousiasmeerde ons om toch vooral een bezoek te brengen aan Kindermuseum Zapakara in Paramaribo.
Ed Kenter vertelde over zijn ervaringen als tijdelijk huisarts in het dorp Wageningen.
Jetty Mathurin verraste ons in haar alter ego van Taante door het bestuur te ridderen in de orde van de Wassie-Knijper. Een originele kijk op ons vrijwilligerswerk, dat zij bestempelde als DELEN. Haar hilarische bijdrage als cabaretière zorgde voor veel bijval vanuit het publiek. Uiterst geslaagd.
Mariëlla Wielingen en Anneke Olden praatten ons bij over de vele projecten die afgelopen jaar de revue passeerden.
Marten Boumann en Mavis Hofwijk vormden de fotojury en riepen de foto met de cassavebroden van Ellen Blom tot mooiste uit. Ze hebben zich vol overgave gekweten van deze ingewikkelde taak.
Veel nieuwe aanwezigen vertelden ons dat zij een fijn inkijkje hebben gekregen in het kalenderwerk door de presentatie van zo veel Surinaamse items.
Rest ons iedereen te bedanken die aanwezig waren op deze feestelijke middag, waar koekjes, zoutjes, pombroodjes niet ontbraken. Dank aan Annemarie Relyveld, Nolda Pinas en Mavis Hofwijk!!

Zie voor foto’s van de presentatie: www.facebook.com/surinamekalender