Kalender 2015

Zondag 7 september j.l. heeft de feestelijke presentatie van de Surinamekalender 2015 plaats gevonden in Haarlem, Nederland.. Met de opbrengst van de verkoop van de kalender worden sociale projecten in Suriname ondersteund.

Het eerste exemplaar werd door de voorzitter Hugo Spijker van de Stichting Surinamekalender uitgereikt aan Wijnand Stomp, Anansiverteller en veelzijdig theaterman. Wijnand heeft voorafgaand aan de uitreiking een korte humorvolle voorstelling gegeven.

De voorzitter vertelde, dat het afgelopen jaar veel kalenders verkocht zijn, waardoor er ook veel geld beschikbaar is geweest om diverse projecten te ondersteunen.

Mariella Steeman en Anneke Olden, bestuursleden van de kalender, hebben daarna verteld over die diverse projecten, die het afgelopen jaar door de Surinamekalender zijn gerealiseerd in Suriname. Zo is er een bijdrage gegeven aan Matoekoe om enkele goten te vervangen, de school in Grantaitai heeft een printer/kopieerapparaat gekregen en een droogtrommel voor huize Simba.De stichting werkt regelmatig samen met andere stichtingen, zoals in het afgelopen jaar met de stichting Corantijn en de Z.Z.G.

Tot slot heeft Joke van Vlijmen, fotografe, een korte lezing gehouden over haar vrijwilligerswerk in Matoekoe, Suriname.
De presentatie vond plaats in het Dock wijkcentrum Schalkwijk in Haarlem.

Ook dit jaar zijn er weer prachtige foto’s te zien op de voorkanten van de kalender; op de achterkanten diverse items uit de Surinaamse samenleving.

Zie voor foto’s van de presentatie: www.facebook.com/surinamekalender