Kalender 2013

presentatie 20e Surinamekalender 2013

Het was zondagmiddag 16 september weer een gezellige drukte bij de presentatie van de Surinamekalender. Zo’n honderd belangstellenden, onder wie fotografen, sponsoren en verkopers van de kalender, waren present.


Het inmiddels bekende ritueel bij de doop kreeg zijn loop:
Deze keer was de locatie op uitnodiging en wel bij Voetbalclub Real Sranang in Amsterdam-Watergraafsmeer. Het welkomstwoord was van gastheer en secretaris van de Stichting Surinamekalender, Ronald Sanders. Edwin Lieveld, voorzitter van de culturele commissie van Real Sranang, memoreerde vervolgens dat het belangrijk was voor de club om een breder programma dan louter sport aan te bieden aan de leden van Real Sranang. Onze samenwerking was dan ook een succes, een win-win situatie! Voorzitter Hugo Spijker maakte in zijn openingspraatje onder andere bekend dat de kalender nu ook via Facebook de markt op gaat. Jeffrey Wielingen gaat dit begeleiden. Verder was het voor de toehoorders goed om te weten dat de kalender 2012 uitverkocht is en dat we hopen dit keer ook te bereiken met de 3500 kalenders van het jaar 2013.

De mooiste foto van de Surinamekalender 2013 was van Toon Fey.

Voor het eerst in 10 jaar hebben wij door de oplopende kosten helaas een prijsverhoging moeten doorvoeren; de kalender is voor € 12,- te koop. Maar daar heeft u nu een multifunctionele kalender mee die ná het kalenderjaar een plaatsje in uw boekenkast verdient.


∗De 1e kalender was voor cabaretier Roué Verveer, die hem in stand-up-comedian-style ontving en onmiddellijk reclame maakte en dit ook via de sociale media: Twitter, gaat doen.

∗De mooiste foto van de Surinamekalender 2013 was zorgvuldig uitgezocht en becommentarieerd door Annemarie Relyveld en Paul Nigten. De foto was van de hand van Toon Fey, voorstellende de Marowijne rivier met regenboog. Hun motivatie vindt u hieronder. Ook dit jaar stelde Toon zijn prijs van € 100 ter beschikking aan een project in Suriname.

∗Een overzicht met uitleg over de projecten in Suriname. Er werd uitgebreid stil gestaan bij de praktische zaken omtrent onze projecten door Roberto Schets die namens de stichting “Gered Gereedschap” vertelde over de samenwerking met de Kalender binnen de Santa Boma gevangenis.

∗Echt een cadeau was de presentatie van Jan Koeman, die ons liet meegenieten van zijn fietstocht [van 1100 km!!] door Suriname. Heel avontuurlijk en een prachtige ervaring, die vast aanstekelijk gaat werken. Zijn dia’s vormden een fraai beeld van de indrukken die hij opdeed.

∗De verkoop kon worden ingezet en de verkopers en sponsoren namen de kalenders mee voor de verkoop, zodat de eerste 750 kalenders al weer verkocht, dan wel uitgezet zijn.

Dank aan alle vrijwilligers die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van deze jubileumkalender, die zeker weer vruchten gaat afwerpen in de naaste toekomst.

Tan bun,
Tot volgend jaar,
Marianne Sanders.