Home

Welkom bij de stichting Suriname kalender

Cover Surinamekalender 2019 – fotograaf: Jan Terwel

VERSLAG VAN DE PRESENTATIE VAN 23 SEPTEMBER J.L.

Zondagmiddag 23 september was het eindelijk zover; de presentatie van de Surinamekalender 2019. Dit keer was de locatie in het Dockgebouw te Haarlem. Om 2 uur opende voorzitter Hugo Spijker deze middag en gaf hij toelichting over de projecten van het afgelopen jaar.
Daarna vertelde Joyce Steenveld, medewerkster in het Openluchtmuseum te Arnhem, een geweldig leuk Anansiverhaal.
Het eerste exemplaar van de Surinamekalender 2019 werd overhandigd aan Chris Polanen, schrijver en dierenarts in de Bijlmer. Chris heeft vervolgens nog een verhaal uit eigen werk voorgelezen.
Oscar Harris heeft halverwege de middag een aantal liedjes gezongen, wat hij weer geweldig deed!
Marianne en Ronald Sanders, oud-bestuursleden van de Surinamekalender, hadden de eer om samen de fotojury te vormen. Zij kozen als mooiste foto van de kalender 2019 de foto genomen bij camping Palulu, gemaakt door Suriname Holidays (voorkant juni).
De heer Ed Kenter, die een aantal maanden in Suriname als huisarts werkzaam is geweest, heeft een boeiend verhaal verteld. Ook de heer Schwarz heeft een interessant verhaal verteld n.a.v. het stuk op de achterkant van de maand juni. De bestuursleden Mariëlla Wielingen en Anneke Olden gaven uitleg bij diverse voor- en achterkanten van de kalender.
En natuurlijk werd de middag afgesloten door Oscar Harris, die er in slaagde om de aanwezigen enthousiast mee te laten zingen.
Het belangrijkste is natuurlijk, dat u vanaf nu de Surinamekalender 2019 weer kunt bestellen. U kunt de kalender natuurlijk bestellen via deze website. Ook kunt u uw bestelling mailen naar info@surinamekalender.nl Tevens kunt u bellen naar ons telefoonnummer 06 27082737. De prijs van een kalender is 13,50 en de verzendkosten zijn 5,25 (deze prijs geldt ook voor verzending van 2 kalenders). Ook op enkele verkooppunten is de kalender al te koop.

 

U kunt de nieuwe kalender bestellen.

Rectificatie en excuses:

Tot onze grote spijt zijn er in de kalender 2019 een tweetal ernstige fouten geslopen.
Het artikel dat hoort bij de maand februari over het Fort Nieuw Amsterdam is geschreven door Anneke Olden. Het artikel wordt afgesloten met een gedicht van de heer Shrinvasi. Per abuis staat hier onder de naam van Anneke Olden vermeld.
Wij bieden de dichter van dit gedicht, de heer Shrinivási, ons oprecht excuses hiervoor aan. Bovendien willen wij benadrukken dat Anneke Olden hier geen debet aan is.
Bij het artikel dat hoort bij de maand mei staan een drietal foto’s. De foto rechtsonder is niet gemaakt door Dick Spijker maar door Erik van der Hoeven. Aan de heer Erik van der Hoeven bieden wij oprecht onze excuses aan dat zijn naam niet vermeld is bij deze foto.
Het Bestuur en de redactie van de Stichting Surinamekalender
24 september 2018